Храните Hill's за Вашите любимци
Banner
Храните Hill's за Вашите любимци
Световно известната компания за производство на храни за домашни животни е вече на нашия пазар.
            

Легендарната история на Hill's не може да не удивява, знаейки че вдъхновение за създаването на първата в света лечебна диета за животни е било болно куче–водач. На преглед при ветеринарния лекар Марк Морис попаднало куче немска овчарка, на което била поставена диагноза - „Хронична бъбречна недостатъчност”. ХБН е неизлечимо състояние, което значително съкращава продължителността на живота и е с неизбежен летален изход. Заболяването е невъзможно да бъде излекувано, възможно е само да бъде забавено неговото протичане и да се намали проявата на тежките симптоми. До 1939 година ветеринарните лекари не са прилагали диетично хранене при лечението на кучета и котки, тъй като лечебни рецепти все още не са били създадени. Марк Морис успял да създаде рецепта специално за този пациент. Резултатът бил потресаващ! Кучето живяло два пъти по-дълго от прогнозирания срок. Диетата била наречена k/d (англ. kidney — бъбрек).

Д-р Морис не спрял до тук и през следващите години създал още няколко качествено нови диети за кучета и котки. През 1948 год. Марк Морис създал първата в света компания за производство на лечебни храни /клинично хранене на животни/. Така започнала нова епоха на научен подход към храненето на домашни любимци.

Днес Hill's
е огромна компания, научно-технологичния център на която е разположен г.Топека, Канзас, където работят ветеринарни специалисти, физиолози и диетолози. Храните, които Hill's произвежда са групирани в две основни категории-за ежедневно хранене- Science Plan и за лечебно хранене - Prescription Diet . Предвидени са формули за всяка една възрастова група, според различните потребности на организма в отделните фази на растеж и развитие. Приготвени са по рецепти с оптимален баланс на хранителни вещества и чудесен вкус. В храните няма оцветители и антиоксиданти с изкуствен произход.

Лечебната гама предлага диети за голям брой хронично и остро протичащи заболявания, включително диетите n/d-neoplasia, подпомагаща организма при рак при кучетата и b/d-brain ageing, която подобрява функцията на мозъка, стимулира способността за възприемане и активност при възрастни кучета. И двете рецептури са без аналог сред останалите лечебни храни, присъстващи на пазара.

Hill's e световен лидер в производството на храни за домашни любимци и е изборът и на ветеринарните лекари по цял свят за храненето и на техните собствени животни.

 

 

 

 

 

Web Design 2009 WWW.VICTTTOR.COM