ВАЖНО ЗА FRONTLINE!
Banner
ВАЖНО ЗА FRONTLINE!

» Какви грешки се допускат при използването на Frontline?

Нередовно прилагане на продукта-Frontline предпазва кучетата от бълхи за 8 седмици, а котките за 5 седмици. За кърлежи-4 седмици.
Използване на неправилен размер пипета-често се случва. Да се обръща повече внимание при растящи животни и големи котки.Освен това, ако кучето е с тегло 18 кг, в активния сезон на кърлежите трябва да се третира с пипета 20-40 кг.
Разделяне на една пипета между няколко животни-това е грешка, защото не може да се постигне правилно дозиране.
Не се третират всички животни у дома-ако в дома живеят куче и котка трябва да се третират и двете.
Неправилно прилагане като цяло-цялата течност от пипетата трябва да се постави директно върху кожата, а не върху козината. След като се постави не трябва да се втрива с ръка или да се подсушава с кърпа. Слага се в основата на шията, където животното не може да се ближе.
Прекалено често мокрене и къпане с шампоани-препоръчва се животните, които ще се третират с Frontline да не се къпят 2 дни преди и след поставяне на пипетата. При къпане се измиват кожните мазнини, а те са необходими за разпространението на продукта. Освен това, колкото по-често се къпе животното се стимулира повече секрецията на мастните жлези-отделя се повече секрет, едновременно с това количеството Frontline се изчерпва по-бързо.
Пропускане на зимния период-жизнения цикъл на бълхите няма сезонност. Яйцата, ларвите и какавидите могат да се развиват у дома. Затова животните трябва да се третират целогодишно.

» Какво да очакваме при използването на Frontline?

Frontline убива едновременно бълхите и кърлежите.
Frontline combo действа едновременно на бълхите, на техните яйца и ларви и на кърлежите.
Frontline combo притежава двойно действие. Съдържа Fipronil, който убива възрастните бълхи и S-Methoprene, който действа на яйцата и ларвите на бълхите.
Frontline убива кърлежите като преминава през тяхната кутикула, затова е важно те да имат достатъчно контакт с продукта. Кърлежите се закрепват върху тялото на животните, където кожата е най-мека и нежна и умират, веднага щом се закрепят. Това обяснява защо след третиране с Frontline понякога се намират единични впити кърлежи. Кърлежите, които пълзят по козината умират веднага от прекия контакт с Frontline. Контактът с продукта в този случай е достатъчен и кърлежът умира преди да достигне до желаното място за впиване в кожата на животното.
Frontline не притежава репелентно /отблъскващо/ действие срещу паразитите. Ако след третиране върху животните се видят кърлежи, те ще умрат до 48 часа преди да са във фаза, когато могат да предадат заболяване.  • Frontline е безопасен както за кучета и котки, така и за човек. Напълно безопасен е за бременни и кърмещи животни.
Frontline осигурява продължителна защита-натрупва се в мастните жлези на кожата и оттам се отделя заедно с мастния секрет, като непрекъснато омазнява косъма. Продукта е важно да се прилага редовно. Това е свързано с особеностите в развитието на паразитите, както и с високата степен на инвазия в околната среда.
Frontline combo е спот-он продукт. Прилага се лесно-няма каишка, която да се пипа от децата и да е постоянно на врата на животното, не се налага „борба” с животното, както при другите средства за защита-например противопаразитните шампоани.
Бълхите и кърлежите са в парковете, в градините, навсякъде-даже по тротоарите в града. Те са не само досадни, но и опасни. Редовното прилагане на Frontline предпазва кучето, котката и дома ни.

http://www.sambs.bg/merial/frontline/index.htm
-по материали на „САМ БС” ЕООД-
 

 

Web Design 2009 WWW.VICTTTOR.COM