Vectra 3D
Banner
Vectra 3D

Vectra® 3D контролира опасните паразити по три начина.

Flea Clean Бълхи.  Намалява храненето на бълхите само за 5 минути. Убива ги само за 2 часа върху третирано куче. Убива и отблъсква възрастните бълхи за един месец, убива яйцата, ларвите и какавидите за 2 пълни месеца. Формулата с три съставки убива бързо, независимо от стадия на развитие, предотвратява бъдещо опаразитяване и повторна поява на бълхите. Убива контактно. Така бълхите не трябва да ухапят кучето за да умрат, не пренасят заболявания и не предизвикват алергии.

Immature Flea CleanНезрели бълхи

Tick CleanКърлежи. Мощната формула убива кърлежите при контакт. Кърлежите не трябва да ухапят за да умрат. V3D има доказана ефективност срещу трите най-често срещани кърлежи в Европа - Ixodes ricinus, Dermacentor reticulatus, Rhipicephalus sanguineus. Отблъсква кърлежите за един месец (три седмици за Dermacentor reticulatus), има репелентно действие, кърлежите се отправят обратно към козината и напускат животното след контакт.

Sandfly CleanПясъчни мухи. Формулата с тройно действие на V3D отблъсква пясъчните мухи (phlebotomes) при контакт. Единственият спон-он продукт срещу външни паразити, който има репелентно действие срещу пясъчни мухи (Phlebotomus perniciosus) за цял месец. Не позволява на пясъчните мухи да се хранят (да ухапят). Осигурява защита, започваща от първия ден и продължаваща цял един месец. Пясъчните мухи пренасят лайшманиоза. 

Mosquito CleanКомариV3D отблъсква комарите при контакт и не им позволява да се хранят с кръв за до един месец. Отблъсква и двата вида комари -Aedes aegypti и Culex pipiens. Culex pipiens е широко разпространен и адаптиран към кучетата в Европа. Убива и комарите от вида Aedes aegyptiСпира храненето на комарите. Общото намаляване на храненето (ухапванията) е над 85%. Когато комарите дойдат в контакт с третирано куче, те са изложени на Vectra® 3D и се отблъскват. Aedes aegypti са по-агресивни от Culex pipiens. Те биват отблъснати достатъчно бързо за да се предотврати храненето им с кръв, но едновременно са подложени на действието на Vectra® 3D и умират. Когато комарите нямат възможност да ухапят, те не пренасят заболявания като дирофилариоза, Западнонилска треска и заразен енцефаломиели

Stable FlyХапещи мухи.  Мощната формула на Vectra® 3D убива мухите Stomoxys при контакт, с отлично репелентно действие. V3D кара в много случаи мухите да избягват животното. Спира хапането на мухите. Ухапванията на мухите Stomoxys (конки мухи) са особено болезнени за кучетата. Употребата на V3D защитава любимците за цял месец.

Трите активни съставки на Vectra® 3D осигуряват отлична ефикасност. Комбинирайки бързодействащ инсектицид, мощен регулатор на растежа на насекомите и ефективен репелент Vectra® 3D предпазва кучетата на вашите клиенти от пет главни вектора.

Active Ingredients Page

Dinotefuran

 • При насекомите имитира ацетилхолина (невротрансмитер), който активира нервните импулси в синапсите
 • Динотефуранът причинява парализа и смърт на насекомите
 • Убива бълхите при контакт, не е необходимо поглъщане
 • След прилагане този компонент се прилепва към кожата и козината на кучето
 • Не се свързва с ацетилхолиновите рецептори на бозайниците
 • Ексклузивна молекула за Сева в Европа и САЩ.

Pyriproxyfen

 • Мощен, дълготраен и фотостабилен
 • Цели се в репродукцията и развитието на насекомите (бълхите). Стерилизира възрастните, убива ларвите и предотвратява излюпването на нови възрастни форми.
 • Имитира растежния хормон и така регулира кога насекомото да смени обвивката си и да мине в следващата фаза
 • Нормално този хормон намалява с времето, но пирипроксифенът запазва нивата му твърде високи за да се осъществи преходът в следващ стадий и в крайна сметка причинява смърт.

Permethrin

 • Синтетичен пиретроид
 • Отблъсква паразитите, knock-down ефект
 • Инсектицид и акарицид, които се цели в нервната система на артроподите
 • Това предизвиква повтаряща се и непрекъсната активност на сензорните и моторните пътища, предизвикващо конвулсии
 • Паразитите губят контрол върху нервната система, не могат да се движат нормално и координирано и умират.

 Дозиране

Vectra® 3D е опакован с непрозрачни ламинирани алуминиеви тубички с уникален, патентован апликатор.

Vectra® 3D е наличен в 5 разфасовки според теглото, може да бъде използван при възрастни и при малки кучета на възраст от 7 седмици нагоре.

Vectra® 3D Tubes with Dosing Chart

Vectra 3D Безопастност 

 Безопасността на Vectra 3D е установена не само експериментално (според европейските стандарти), но и на практика - в САЩ след пускането му на пазара през 2007-ма година

Устойчивост на вода и шампоан

 Веднъж приложен, активните съставки на Vectra 3D се разпределят върху цялата повърхност на кожата на кучето. Благодарение на уникалната си формула те се разпределят на различни места по кожата и остават за 1 месец след прилагането.
Нивото на ефикасността на Vectra 3D срещу зрели бълхи (С. felis) не се влияе от потапяне във вода и къпане със шампоан 2 седмици след прилагането и продължава 1 цял месец.
Нивото на ефикасността на Vectra 3D за предотвратяване излюпването на незрели бълхи (С. felis) не се влияе от потапяне във вода и къпане със шампоан 2 седмици след прилагането и трае 2 пълни месеца.
Нивото на ефикасността на Vectra 3D срещу кърлежи (Rhipicephalus sanguineus) не се влияе от потапяне във вода и къпане със шампоан 2 седмици след прилагането и трае 1 месец. 
Shampoo Page

Предимства на прилагането

 Application Remove Cap
Патентованият апликатор на Vectra®3D има издължен край за лесно прилагане върху кожата на кучето през козината, като същевременно се избягва травмирането на кожата. Апликаторът се състои само от една част, клинично тестван е за доставяне на правилната доза, отваря се лесно и прави прилагането бързо и без изтичане отстрани.
 
Само една капачка. Лесно е. Натискайки надолу, горният диск пробива фолиото - няма нужда да махате капачката. 
Директен контакт. Удълженият край прави лесно достигането на кожата през козината на кучето.
Прилага се лесно и гладко. Заобленият край предпазва кожата от травмиране.
Прецизно. Тестван за доставяне на точната доза.
Чисто. Нищо не изтича отстрани докато изстисквате тубичката.
test_application_2_graph 
 
 
 
 
 

Web Design 2009 WWW.VICTTTOR.COM